Liikkuva ratsastaja -hanke

 

Liikkuva Ratsastaja-hanke on ratsastuskouluille ja seuroille suunnattu koulutuskokonaisuus, jossa perehdytään ratsastuksen oheisliikuntaan huomioiden lajin omat erityispiirteet sekä tarpeet.

Liikkuva Ratsastaja-hanke on Kilparatsastajan urapolun tukihanke, ja sen tavoitteena on antaa työkaluja lasten, nuorten sekä aikuisten monipuoliseen liikuntaan sekä ratsastuksen monipuolistamiseen urheiluna sekä terveysliikuntana. Liikkuva Ratsastaja-hanke on osa Urheillen Terveyttä-ohjelmaa.

Liikkuva Ratsastaja-hankkeeseen voivat osallistua niin ratsastajat, opettajat, valmentajat kuin ratsastavan lapsen vanhemmat. Tärkeää on halu liikkua, ja kehittää omaa harrastustaan monipuolisesti.

Liikkuva Ratsastaja-hankkeen tavoitteena on kouluttaa talleille ja seuroille oheisliikunnan ohjaajia, jotka voivat innostaa ja ohjata sekä lapsia, nuoria että aikuisia oikeanlaisen oheisliikunnan pariin. Ohjaajan käyttöön tulee valmiit liikuntatuokiomallit, jolloin ohjaaminen on helppoa, ja sen voi toteuttaa lähes kuka tahansa koulutuksen käynyt, liikunnasta innostunut henkilö. Tässä on oiva keino saada mukaan lajin pariin myös ratsastavan lapsen vanhemmat. Samalla sekä vanhempi että lapsi saa liikuntaa, ja innokas vanhempi voi esimerkiksi lapsen ratsastustunnin aikana ohjata liikuntatuokioita odottaville ratsastajille.

Hankkeen tarkoituksena on, että kynnys liikkumiselle tehdään matalaksi, ja liikunnan ohjaaminen mahdollisimman helpoksi toteuttaa.

 

Urheillen Terveyttä -hankkeen tavoitteena on terveyden edistäminen lajien ja seurojen toiminnassa.

 

Tule mukaan Liikkuva Ratsastaja-hankkeeseen!

Koulutusinfoa:


Kouluttaudu ohjeisliikunnan ohjaajaksi


Testaa kuntosi

 

 
 

Kouluttaudu kuntotestaajaksi

Järjestämme lisensoitua koulutusta. Kuntotestaajana pystyt hyödyntämään testausaineistoa sekä tallentamaan testattavien tiedot palveluumme jatkoseurantaa ja -testausta varten.

Lue lisää koulutuksesta

Vierailuluento

Ratsastajan kunnon
kehittäminen

Haluatko kansainvälisestikin kiinnostavaa uusinta tietoa ratsastajan fysiikasta, tutkimuksista tai ratsastajan kunnon kehittämisestä? Kiinnostaako esimerkiksi Ratsastajan Kuntoremontti?


Kiinnostuitko?    Tilaa luento