Ratsutila Hevonkuusi, vuosisatojen perinteitä ja perinnemaisemaa parhaimmillaan!

 

Hevonkuusi sijaitsee Kiteellä, n. 12 km Kiteen keskustasta aivan itärajan tuntumassa kirkasvetisen Suuren Heinäjärven rannalla. Tila on Potoskavaaran kylän ensimmäisiä ja rakennettu 1700- luvun lopulla. Ympäristö sekä rakennukset on entisöity 1850-luvun tyyliin. Ympäristö on luokiteltu arvokkaaksi perinnemaisemaksi, ja sitä vaalitaan sen vaatimalla tarkkuudella ja pieteetillä. Tilalla on hevosia ja suomenlampaita huolehtimassa maisemanhoidosta. Lisäksi tilalla voi nähdä maatiaiskanoja, maatiaiskissaa unohtamatta. Tila on ollut asuttuna koko historiansa ajan. Tilan omistavat ja tilalla asuvat Anne ja Jouni Hyttinen.

Ratsutila Hevonkuusi on perustettu vuonna 1996 ja se on Keski-Karjalan vanhin ratsutalli. Tilan ratsutalli on yksityistalli, joka tarjoaa laadukkaita, ulkopuolisia valmennuksia sekä pieniä harjoituskilpailuja. Kesäisin järjestetään myös aikuisille suunnattua leiritoimintaa. Erillisiä ratsastus- ja valmennustunteja ei ole saatavilla. Tallin toimintaan kuuluu lisäksi karsinapaikkavuokraus sekä valmennusten ja harjoituskilpailujen järjestäminen. 

Kesäisin tilalla järjestetään perinteinen Hevonkuusen Heinähölkkä, joka on saavuttanut vuosien varrella suosiota kauniiden maisemien ja reitin vaihtelevuutensa vuoksi.

Tilalla on toiminut aktiivisesti myös pieni ja laadukas, lähiruokaan keskittynyt ala cárte -ravintola Kestikievari Hevonkuusi, jonka herkkuja voi edelleen nauttia kesäleirien ja kesätapahtumien yhteydessä.

 

Hevonkuusi esittely

Ratsutila Hevonkuusi
Haapavaarantie 8, 82500 Kitee
P. 050 590 4303

 

 

Ota yhteyttä